Wie kan lid worden

Iedereen die woont in de postcoderoos van postcode 9991 d.w.z. postcodes 9992, 9993, 9994, 9996, 9781, 9959 en 9921.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voordelen

– u maakt deel uit van de coöperatie waardoor u mee beslist over de eigen energieopwekking, energiebesparing en verduurzaming.

Kosten

– U betaalt een bijdrage van € 10, per jaar..

U bent lid

U wordt lid voor € 10.- per jaar.  Dat wil zeggen dat u mee gaat doen met het avontuur dat Middelstroom is, u werkt mee om Middelstroom mogelijk te maken. U kunt meedenken over het beleid van Middelstroom. Want de Ledenvergadering neemt de besluiten en is het hoogste orgaan van de coöperatie. Met het dorp Middelstum en de aangrenzende postcodes op weg naar eigen energieopwekking, energiebesparing en verduurzaming. Samen van het gas af.

U wilt meer

U kunt afnemer worden van de lokaal geproduceerde groene stroom. U wordt afnemer van Middelstroom door een aandeel te kopen in een project van Middelstroom waarbij we zelf die energie produceren door middel van zon en wind.

U bent afnemer

U krijgt maximaal 12,2 cent per KWh korting op uw energierekening, ongeacht bij welke Energie maatschappij u bent aangesloten. Middelstroom is inmiddels aangesloten bij  energiemaatschappij Energie VanOns ( voorheen Noordelijk Lokaal Duurzaam). Deze energiemaatschappij is zelf ook een coöperatie en levert uitsluitend in het Noorden geproduceerde zuiver groene stroom. Als u een contract afsluit met VanOns, dan ontvangt Middelstroom per aansluiting €75 per jaar, te besteden in en voor het dorp en de coöperatie.

De coöperatie krijgt ook een vergoeding per opgewekte KWh. De hoogte hiervan hangt af van de stroomprijs.

Ook kunt u een deel van uw energiebelasting terugkrijgen.

De energiebelasting over je eigen verbruik met een maximum van 10.000 kWh per jaar kun je verrekenen. Verrekening vindt plaats naar evenredigheid van het aantal deelnemers in de coöperatie en/of uitgegeven participaties. De lagere energiebelasting wordt door de energieleverancier berekend en doorgegeven aan de Belastingdienst. Energie coöperaties en VvE’s die goedkeuring hebben gekregen van de Belastingdienst, krijgen voor een periode van 15 jaren recht op het verrekenen van energiebelasting. De hoogte van de korting wordt jaarlijks op Prinsjesdag vastgesteld. (Bron: belastingdienst)