Wie kan lid worden

Iedereen die woont in de postcoderoos van postcode 9991 d.w.z. postcodes 9992, 9993, 9994, 9996, 9781, 9959 en 9921.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voordelen

Je maakt deel uit van een energieke coöperatie waardoor je mee beslist over de eigen energieopwekking, energiebesparing en verduurzaming.

Kosten

Je betaalt een bijdrage van € 10, per jaar..

Je bent lid

Je wordt lid voor € 10.- per jaar.  Dat wil zeggen dat je mee gaat doen met het avontuur dat Middelstroom is, je werkt mee om Middelstroom mogelijk te maken. Niet alleen meedenken over het beleid van Middelstroom, maar juist ook actieve inzet. De Ledenvergadering neemt de besluiten en is het hoogste orgaan van de coöperatie. Met het dorp Middelstum en de aangrenzende postcodes op weg naar eigen energieopwekking, energiebesparing en verduurzaming. Samen van het gas af.

Je wilt meer

Deelnemer worden van de lokaal geproduceerde groene stroom. Je wordt deelnemer van Middelstroom door een aandeel te kopen in een project van Middelstroom waarbij we zelf die energie produceren door middel van zon en/of wind.

Je bent deelnemer van Zonnevanger 1

Je krijgt  korting op de door jou betaalde energiebelasting,  ongeacht bij welke Energie maatschappij u bent aangesloten. Middelstroom levert de opgewekte energie aan aangesloten bij  energiemaatschappij EnergieVanOns ( voorheen Noordelijk Lokaal Duurzaam). Deze energiemaatschappij is zelf ook een coöperatie en levert uitsluitend in het Noorden geproduceerde groene stroom. Als je een contract afsluit met EvO, dan ontvangt Middelstroom per aansluiting €75 per jaar, te besteden in en voor het dorp en de coöperatie.

De coöperatie krijgt ook een vergoeding per opgewekte KWh. De hoogte hiervan hangt af van de stroomprijs.

Ook kun u een deel van uw energiebelasting terugkrijgen.

De energiebelasting over je eigen verbruik met een maximum van 10.000 kWh per jaar kun je verrekenen. Verrekening vindt plaats naar evenredigheid van het aantal deelnemers in de coöperatie en/of uitgegeven participaties. De lagere energiebelasting wordt door de energieleverancier berekend en doorgegeven aan de Belastingdienst. Energie coöperaties en VvE’s die goedkeuring hebben gekregen van de Belastingdienst, krijgen voor een periode van 15 jaren recht op het verrekenen van energiebelasting. De hoogte van de korting wordt jaarlijks op Prinsjesdag vastgesteld. (Bron: belastingdienst)

Je bent deelnemer van Zonnevanger 2Je hebt per energiedeel € 100,= geïnvesteerd. Hierover wordt jaarlijks een van te voren vastgesteld rentevergoeding uitbetaald.

gedurende 15 jaar. Het project is gestart in maart 2022.